Voorjaarsrit Gaasterland - 2 april 2023

Na een zeer geslaagde Nieuwjaarsborrel in Buren (GLD) gaan we voor de voorjaarsrit twee provincies noordelijker en komen dan uit in het mooie Fryslân. Roel Tiemersma heeft hier een mooie rit in Gaasterland uitgezet.

Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger gaasten. Het zijn in de Saalien-ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier en elders in Nederland heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 beplant met bos. De keileemruggen waren een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en zijn dat nu nog voor het IJsselmeer. In Gaasterland bevinden zich drie kliffen: Roode Klif, Mirnser Klif en Oudemirdumer Klif. (Bron: Wikipedia)Start- en eindlocatie:
Eetcafé "Spoorzicht"
Hoofdstraat 69
8723 BG Koudum

NB: Parkeren doe je het beste bij Welkoop Koudum, Onderweg 1, 8723 EL Koudum.


Programma:
Vanaf 11:00 koffie/thee met huisgemaakte cake.
Vanaf 13:00 uur beginnen we met de toerrit door Gaasterland.
Terugkomst om 16:00 met aansluitend de prijsuitreiking.
Lunchen is mogelijk op eigen kosten.

Meld je voor deze rit even aan via het inschrijfformulier

Wil je je geschorste BX weer eens uitlaten? Dat kan, deze rit is aangemeld bij de belastingdienst voor de evenementenregeling! Meld je dan uiterlijk 30 maart aan en geef daarbij je kenteken door.

We zien jullie graag op 2 april 2023 in Koudum, oant dan!

Met vriendelijke groet,
- het bestuur van BX Club Nederland